1. Digitalitza

Primer de tot, haureu de trobar la primera pàgina que us ha tocat digitalitzar. El vostre professor o professora us indicarà quines són les vostres pàgines.

Caldrà que col·loqueu el llibre en una superfície plana, amb força llum i amb suficient espai per treballar més còmodes.

Un cop localitzeu la pàgina, enfoqueu amb el vostre telèfon mòbil de manera que la foto surti ben clara. S’ha de distingir bé tot el text, i la foto ha de quedar ben centrada, sense cap inclinació i sense que apareguin ombres. Eviteu utilitzar el flash.

A cada foto només pot sortir una pàgina. No feu fotos on surtin dues pàgines o trossos d’altres fulls.

Quan tingueu la fotografia, envieu-la des del mòbil a la vostra direcció de correu electrònic.

Aneu al vostre ordinador, i deseu la fotografia.

Obriu el vostre navegador d’internet i introduïu les lletres OCR al vostre cercador.

El programa es diu “Free Online OCR” i sovint apareixerà als primers resultats de la vostre cerca, però també el podeu trobar introduint l’adreça sencera a la barra superior del navegador: www.onlineocr.net

Un cop a dins de la pàgina, el primer pas (step1) serà prémer el botó “select file” i seleccionar la fotografia que prèviament heu desat a l’ordinador.

Veureu com avança una barra blava mentre la foto es carrega.

El segon pas serà escollir l’idioma a la barra del centre, en aquest cas el català.

La tercera barra la deixarem tal i com apareix per defecte, indicant “Microsoft Word” com a format.

L’últim pas abans de prémer el botó “convert”, serà introduir les xifres que apareixen a la finestreta a sota de la barra blava, per demostrar-li al programa que sou persones, i no robots.

Tot seguit ja podeu fer clic al botó “convert” amb la qual cosa una finestra amb el vostre text apareixerà a la pantalla.

Seleccioneu directament la totalitat del text, copieu (Ctrl + C) i aneu al vostre editor de textos (word, wordpad) i enganxeu el text (CTRL + V)

Aquí acaba la fase de digitalització. Ja podeu passar a la Fase 2.

Leave a Reply