0. Crea un compte Google

En aquesta fase crearem un compte Google per poder editar i compartir els textos amb el vostre professor/a.

Per fer això el primer pas és anar a www.google.com i fer clic a “sign in” a la part superior dreta de la pàgina.

A la finestra següent, podeu escollir entre entrar al vostre compte (si ja en teniu un) o crear un de nou a “create account

Quan ompliu la vostra informació, és important que les dades d’identificació siguin reals, perquè el professor/a us reconegui. També és important saber que Pedrolo Digital no tindrà cap tipus d’accés a la vostra informació personal.

Si no disposeu d’un correu electrònic a gmail i en voleu tenir un, introduïu un nom d’usuari que estigui disponible. Si no us ve de gust crear una adreça de correu nova per aquest projecte, també podeu crear un compte google amb el vostre correu electrònic existent, fent clic a “I prefer to use my current email address

Un cop creat el vostre compte, és el moment de configurar el vostre drive. Per aquells de vosaltres que ja teníeu un compte de gmail abans, les vostres instruccions comencen aquí.

Primer de tot, configurarem el vostre compte per mostrar la informació dels menús en català, i evitar confusions en les instruccions que segueixen. Si els menús al vostre compte Google ja són en català, us podeu saltar aquest pas.

Per canviar la configuració de l’idioma, farem clic a la icona situada més a la dreta de la finestra a la part superior, i després farem clic a “my account”. A la finestra següent, baixarem una miqueta fins que trobem la secció “Account preferences” on farem clic a “Language & Input tools”. Després farem clic a “Language” i “Add another language”. Podeu escriure “català” al cercador per trobar-la més ràpidament. Un cop afegit el català, només us falta fer clic a la fletxa per convertir-lo en l’idioma predeterminat. Ara que ja tenim el compte en català, continuarem amb la configuració del nostre drive per aquest projecte.

A la part superior dreta de la vostra finestra, al costat del vostre nom d’usuari, trobareu una icona amb nou quadrats petitons. Si feu clic sobre aquesta icona, podreu veure les diferents opcions del vostre compte de Google. D’aquestes diverses opcions, a nosaltres només ens interessa el nostre Drive.

Això és el que farem primer de tot:

1. Crear la vostra carpeta compartida amb el vostre professor o professora. Cliqueu a “Nou”, “Carpeta”. A aquesta carpeta li posareu el vostre nom complet. Quan tingueu el nom osat, cliqueu “Crea”

2. Comparteix aquesta carpeta amb el vostre professor o professora. Seleccioneu la carpeta primer de tot, feu clic amb el botó dret del ratolí, i seleccioneu “comparteix”. A l’apartat persones hi afegireu l’adreça electrònica del vostre professor o professora. Quan feu clic a “enviar” aquesta carpeta estarà compartida amb el vostre professor. Això vol dir que el professor o professora podrà accedir als documents que hi fiqueu a dins.

3. Entreu a la vostre carpeta compartida i creeu tantes carpetes com pàgines us ha tocat digitalitzar. Posem per exemple que us ha tocat digitalitzar la pàgina número 7 i 8 d’una obra de Pedrolo. Haureu de crear una carpeta nova que es dirà “007” i una altra que es dirà 008.

4. A dins de les vostres carpetes creareu també un document de text amb el mateix nom que la carpeta. En aquest cas, una vegada dins de la carpeta, feu clic a “nou” i  “Documents de google”. S’obrirà una finestra nova amb un editor de text i haureu de posar el nom de la vostra pàgina a la part superior esquerra. Penseu que mentre estigueu connectats a internet, google drive desarà els canvis dels vostres documents automàticament.

Aquí acaba la fase de preparació. Ja podeu passar a la Fase 1.

Leave a Reply