El projecte

Aquesta iniciativa és part d’un projecte de doctorat dut a terme pel Pedro Fernàndez, doctorand a la University College Cork, a Irlanda. Supervisat per Helena Buffery, aquest és el segon projecte acadèmic sobre Manuel de Pedrolo dut a terme per aquest doctorant, precedit per una nova anàlisi de l’obra Mecanoscrit del segon origen que utilitzava la figura de l’últim home tal com apareix a la novel·la romàntica The Last Man de Mary Shelley. En podeu trobar més detalls aquí.

Aquest projecte vol dibuixar un mapa literari-històric de les obres de Manuel de Pedrolo que serveixi per explorar la seva relació amb l’espai literari català tal com va desenvolupar-se durant la segona meitat del segle XX, alhora que intenta perfilar les característiques de la seva vasta i heterogènia producció. L’anàlisi destacarà els esforços de l’autor per crear un nou model de literatura catalana que l’alliberaria de l’aïllament de l’Espanya Franquista, per mitjà de la incorporació de models literaris internacionals com William Faulkner i Jean-Paul Sartre entre altres.

A més a més, es provarà de relacionar la producció de literatura popular amb el seu ampli projecte polític-estètic: omplir buits en l’espai literari català existent a través d’una aproximació innovadora i experimental.

Per què Pedrolo? · Com ho farem? · Com podeu participar? · I què passa desprès?

Leave a Reply